Språkval i grundskolan – information till föräldrar – www.utbildningsinfo.se

Att läsa språk i grundskolan

För att kunna få hög meritpoäng i moderna språk att lägga till sitt gymnasiebetyg måste studierna påbörjas i grundskolan. Språket i grundskolan måste också läsas som så kallat språkval. Då börjar man oftast i årskurs 6. Eleven hinner då läsa till nivå 2 i språket och kan börja på nivå 3 i gymnasieskolan.

Om språket läses inom ramen för elevens val påbörjas studierna senare, oftast i årskurs 8. Då hinner eleven bara till nivå 1 i grundskolan. Detta gör att eleven inte kommer att hinna skaffa sig maximal meritpoäng för språk inom ett nationellt program i gymnasieskolan.

viaSpråkval i grundskolan – information till föräldrar – www.utbildningsinfo.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*